villa-balen-byron-bay-residence-landing-image-stea-architects-2

Villa Balen

Based around the concept of a Balinese house our design makes full use of the moderate climatic conditions through providing three distinct pavilions interconnected by covered outdoor living areas.

Harrisville Container Farmhouse

This project was about providing comfortable ‘bushcamp’ accommodation for the owners of a major greenhouse development. 

The Grange

Stea was engaged to design a new multi-million-dollar residence in Rockhampton on a property with 3 existing houses.

Zilzie Residence

This beachfront family residence was designed to take advantage of its picturesque site and respond to it’s exposed location and tropical climate.

College Street

This simple three bedroom house on a small suburban allotment responds to the tropical climate and features a  northern oriented landscape outdoor living area.

Swan Street

These tropical seaside townhouses were designed to maximise their unique location. The configuration provides a seamless transition from internal to external living, capturing the views while maintaining privacy from the adjoining residence.

Hydeaway Bay Residence

This Hydaway Bay project consisted of the complete renovation and reinvention of a modest rectangle blockwork house located on an ideal tropical beachfront allotment. 

Emu Street Residence

The concept design for the Kucom Theatre provided unique and extremely noticeable premises for a small amateur theatre company. Our concept used shipping containers as the primary structural form with economical sandwich panel infills providing the articulated roof form, niches for the required lighting rails, and access walkways.